Informatikai és CAD/CAM labor

A CAD (Computer Aided Design) egy számítógép által segített tervezési módszer. A leendő gépészmérnök hallgatóink különböző mérnöki software-ek segítségével (Solid Edge, Inventor) gyakorolhatják az egyes alkatrészek tervezését.

A precíz tervezés semmit sem ér pontos gyártás nélkül, a CAM (Computer Aided Manufacturing) betűszó a számítógéppel segített megmunkálás kifejezést takarja. Laborjainkban megismerheted a számítógéppel vezérelt gyártási folyamatokat és azokat a programokat, melyek segítségével ez a technológia megvalósítható.

Az informatikai és CAD-CAM laboratórium korszerű Lenovo Thinkstation P300 (Intel Xeon E3-12 quad-core processzor, 8 GB ram, Nvdia Quadro 620) munkállomásokkal és Benq 24”-os monitorokkal van felszerelve.

Oktatott szoftverek: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Ansys 16, Matlab 15B, Solid Edge ST8, EdgeCAM 2017, Visual Studio 2017, MSC Adams.

Hallgatóink klímatizált laborkörnyezetünkben teljes körűen elsajátíthatják az informatikai és CAD-CAM eszközökkel való tervezést, fejlesztést és gyártást.

Korszerű számítógép termeink: