Jelentkezem

Felvételi folyamat a duális gépészmérnök képzésre:

1. Jelentkezz az alábbi internetes felületen az adatlap kitöltésével legkésőbb 2021. január 31-ig. Válaszd ki, hogy melyik partnercégnél szeretnéd tanulmányait folytatni.

2. Ezt követően meghívunk  egy személyes beszélgetésre, amelynek eredményéről mihamarabb, de legkésőbb február 14-ig értesítünk.

3. A sikeres interjú ismeretében jelentkezés a felvi.hu-n az ELTE IK duális gépészmérnöki BSc alapszakára is, a központi felvételi eljárás keretében is 2021. február 15-ig:  www.felvi.hu (ELTE IK néven keresd)

4. Központi felvételi tájékoztatás jelentkezésről.

5. Egyszeri sorrend módosítás és az utólag megszerezett dokumentumok feltöltési határideje

6. Ponthatárok kihirdetése

7. Központi felvételi határozat közlése és duális szerződés aláírás.

A képzésben való részvétel feltétele, hogy a vállalati meghallgatást követően az egyetemre is felvételt nyerjen a hallgató. Tehát mindkét feltételnek egyszerre kell megfelelni!

A képzési idő lejártával a duális jogviszony megszűnik minden kötöttség nélkül!

Érettségi követelmények:

A gépészmérnöki BSc alapképzés a felvételi pontok számításánál a matematika mellett biológia, fizika, informatika, kémia vagy a területhez kapcsolódó szakmai előkészítő tárgyakból szerzett érettségi eredményt vehetsz figyelembe.

A 2021. évi felvételi eljárás 
Két érettségi vizsgatárgyat kell választania a felsoroltakból a jelentkezőnek, egyet emelt szinten kell teljesíteni.

A felvételi pontok számításánál a (kötelező) matematika mellett biológia vagy fizika vagy informatika vagy kémia vagy egy szakmai előkészítő tárgy vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy választható. Részletes lista letöltése!

2021-ban még nem lesz kötelező a középfokú nyelvvizsga az egyetemi felvételinél

Figyelem!! 2021-ben az a jelentkező vehető fel, akinek az emelt szintű érettségi-, a nyelvvizsga-, illetve az OKJ-többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül számított pontszáma eléri a 300 pontot!


Felvételi további BSc képzéseinkre:

Hagyományos gépészmérnök,  technika tanári Bsc képzéseinkre az egyetemi központi felvételi oldalon lehet jelentkezni: www. felvi.hu