Jelentkezem

Felvételi folyamat a duális gépészmérnök képzésre:

1. Jelentkezz az alábbi internetes felületen az adatlap kitöltésével legkésőbb 2020. január 31-ig. Válaszd ki, hogy melyik partnercégnél szeretnéd tanulmányait folytatni.

2. Ezt követően meghívunk  egy személyes beszélgetésre, amelynek eredményéről mihamarabb, de legkésőbb február 14-ig értesítünk.

3. A sikeres interjú ismeretében jelentkezés a felvi.hu-n az ELTE IK duális gépészmérnöki BSc alapszakára is, a központi felvételi eljárás keretében is 2020. február 15-ig:  www.felvi.hu (ELTE IK néven keresd)

4. Központi felvételi tájékoztatás jelentkezésről.

5. Egyszeri sorrend módosítás és az utólag megszerezett dokumentumok feltöltési határideje

6. Ponthatárok kihirdetése

7. Központi felvételi határozat közlése és duális szerződés aláírás.

A képzésben való részvétel feltétele, hogy a vállalati meghallgatást követően az egyetemre is felvételt nyerjen a hallgató. Tehát mindkét feltételnek egyszerre kell megfelelni!

A képzési idő lejártával a duális jogviszony megszűnik minden kötöttség nélkül!

Érettségi követelmények:

A gépészmérnöki BSc alapképzés a felvételi pontok számításánál a matematika mellett biológia, fizika, informatika, kémia vagy a területhez kapcsolódó szakmai előkészítő tárgyakból szerzett érettségi eredményt vehetsz figyelembe.

A 2020. évi felvételi eljárás legfontosabb változásai
Alapképzésre, osztatlan képzésre az a jelentkező vehető fel, aki
• legalább B2 szintű, általános nyelvi, komplex nyelvvizsgával vagy azzal egyenértékű okirattal rendelkezik és
• legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tett vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevéllel rendelkezik.
Nyelvi követelmény teljesítése emelt szintű érettségivel
A vizsgázó érettségi bizonyítványa, tanúsítványa, ha idegen nyelvből emelt szintű érettségi vizsgát tett, és sikeresen teljesítette az érettségi vizsga írásbeli és szóbeli vizsgáit, azoknak minden vizsgarészét a részletes követelményekben meghatározott módon és legalább 60%-ot ért el, középfokú (B2) komplex típusú.

EZ AZT JELENTI, EGY 60 SZÁZALÉKOS EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGIVEL A KETTŐ FELTÉTEL TELJESÍTHETŐ!

Figyelem!! 2020-ben az a jelentkező vehető fel, akinek az emelt szintű érettségi-, a nyelvvizsga-, illetve az OKJ-többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül számított pontszáma eléri a 300 pontot!


Felvételi további BSc képzéseinkre:

Hagyományos gépészmérnök,  technika tanári Bsc képzéseinkre az egyetemi központi felvételi oldalon lehet jelentkezni: www. felvi.hu