Üdvözöljük a Savaria Műszaki Intézet honlapján!

A Savaria Műszaki Intézet 2017. február 1-én csatlakozott az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Informatikai Karához (IK).

Intézetünk egyik fő feladata a műszaki oktatás megvalósítása Szombathelyen:

  • A gépészmérnöki és duális gépészmérnöki szak keretében az Intézet mind az alaptudományokhoz, mind pedig a differenciált szakmai ismeretekhez kapcsolódó tantárgyak oktatását végzi.
    A műszaki menedzsereknek a műszaki tantárgyak mellett oktatjuk még azokat a gazdasági-menedzsment és logisztikai alapismereteket is, amelyek szoros kapcsolatban vannak a termelő-szolgáltató szervezetek racionális működtetésével.
  • A technika tanár szakon átadjuk azokat az ismereteket is, amelyek a technikai alapismeretekre és műveltségre, a pedagógiai kutatási, tervezési és fejlesztési feladatokra, továbbá a tanulmányok doktori képzésben történő folytatásához szükségesek.
  • „A vár ereje nem a falakban, hanem a védők lelkében van” – Intézetünk „erejét” és minőségét is az itt dolgozó emberek adják. Az Intézetünk oktatói Magyarországon, Erdélyben, Kárpátalján és Németországban szereztek mérnöki oklevelet, majd többségük különböző nyugat-európai, amerikai, kanadai egyetemen védte meg doktori disszertációját, illetve folytatta kutatásait.